Milloin on oikea aika aloittaa? Mlloin olet valmis aloittamaan ja ottamaan ensimmäisen askeleen kohti unelmaasi? Minulla oli vuosia ajatus, että kun olen ihmisenä jotenkin valmis, niin silloin olen valmis myös toteuttamaan unelmaani. Sitten eheänä ihmisenä olen juuri siellä mikä pelottaa minua eniten eli elämässä tarkoitustani. Silloin minussa olisi enemmän rohkeutta kohdata nuo pelkoni. Mutta mitä enemmän olen sallinut matkallani pelkojeni ja menneisyyden traumojen näkyä olenkin huomannut, että juuri se on minun tarkoitukseni. Olla, elää minuna. Kohdata pelkoni keskeneräisenä ja pikkuhiljaa sitä kautta eheytyä. Valmiiksi tuleminen onkin ehkä sitä, että hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin on nyt.

En ole matkalla pisteestä A pisteeseen B jotta voisin antaa jotain muille ja vaan keskeneräisenä annan eniten!

Totuin ja sopeuduin elämään pienesti, varjelemaan itseäni ja heikkouksiani näkymästä. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän puhumme vaikeista asioista sen enemmän ne meitä yhdistää. Vaikeat tunteet yhdistävät meitä, eivät erota. Ne ovat se juttu, joka tekee meistä samanlaisia, inhimillisiä ihmisiä.

Mikä on sinun traumasi, mikä on sinun suurin pelkosi? Ehkä se onkin sinun lahjasi?

Ehkä sinusta ei ole koskaan tarkoitus tulla valmista. Ehkä ei ole koskaan oikea aika aloittaa. Oikea aika on nyt tai sitten sitä ei ole. Oikeaa aikaa ei ole erikseen. On vain se hetki kun kyllästyy pienentämään itseään. Kun saa eräänlaisen valaistumisen kokemuksen siitä, että asiat eivät muutu koskaan helpommaksi, eikä kukaan tule pelastamaan meitä itseltämme.

Kun aloitat tänään vuoden päästä huomaat, että se kannatti.

Aloita sillä mitä sinulla on nyt ja siitä pääset koko ajan eteenpäin. Jos et uskalla tuoda valoon sitä joka olet nyt, joskus rohkeus on kuitenkin kerättävä. Et ole liian vähän tai sitä tätä tuota, ne ovat vain ajatuksiasi. Olet ihminen. Olen ihminen. Ihmisyydessä ei tule koskaan valmiiksi. Kauneus on keskeneräisyydessämme. Rakkaus murtautuu meihin heikkouksiemme läpi. Voima on herkkyydessämme ja tunteiden rikkaudessa.

Jotkut asiat on ilmiselviä. Mutta, että ne saa iskostumaan oivalluksiksi ja menemään ihon alle ja toimimaan omassa elämässä se vaatii joskus toistoa ja totuttelua. Se vaatii myös oman keskeneräisyyden sietämistä, epäonnistumista ja uudelleen nousemista. Minulla on ollut valtavasti pelkoja ja koko sen pelkojeni täyttämän kivireen kanssa olen mennyt aika pitkiä matkoja sitä perässäni raahaten. Olen vetänyt sitä omituisiin paikkoihin vaikeissa maastoissa. Mutta lopultakin miksi? En osannut laskea pelkojani kyydistä, en osannut kertoa niistä ja luopua niistä puhumalla.

Mikä on autenttista sinua? Se on se osa jonka olet haudannut suunnitelmiesi alle. Suunnitelmamme ovat mielen luomia strategioita. Niiden avulla yleensä yritämme välttyä näkemästä heikkouksiamme ja oikaista pelkojemme ohi. Suunnitelmat ehkä ovat myös sellaisia jotka perustuvat paljon muiden odotuksiin. Intuitio on sydämen äänen ohjauksessa paras kompassi ja sen seuraaminen vaatii usein epävarmuuden sietämistä.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Kuka sinä olet hiljaa yksin rauhassa, millaisia ajatuksia ajattelet, millaisia tunteita koet? Kuinka moni tietää tästä todellisesta sinusta? Mikä osa sinussa huutaa näkyväksi tulemista?

Liian usein väheksymme itseämme koska olemme aina olleet liian lähellä itseämme. Olemme tottuneet ajatuksiimme, pohdintoihimme, tekemisiimme, tyyliimme… Olemme aina nähneet itsemme sisältäkäsin, siksi emme arvosta enää taitojamme. Ne ovat meille itsestäänselvyyksiä mutta eivät ne ole sitä muille. Saatamme kertoa jonkin häpeämämme asian muillle ja he ihailevat meitä siksi. Näkökulmaa voi olla vaikea kääntää realistiseksi. Se miten itse koemme itsemme harvemmin on puoletkaan totuudesta.

Tarvitsemme toistemme peilausta uskoaksemme omiin kykyihimme mutta ennenkaikkea tarvitsemme rohkeuden aloittaa ja laittaa itsemme näkyviin. Ennen sitä emme peilausta ja vuorovaikutusta voi muilta saada. Itsensä toteuttamisen tarkoitus ei ole olla paras ja saada tunnustusta, tarkoitus on tehdä asioita joista itse saa merkityksen tunnetta elämään. Omana itsenä oleminen ei ole kilpailu, mutta liian usein vertaamme itseämme muihin ja annamme sen estää aloittamista.

Anna maailman päättää minkälainen arvo sinun lahjallasi on äläkä sinä arvota sitä omien pelkojesi mukaan. Jätä muiden mielipiteet muiden asiaksi ja aloita toteuttamaan sinun polkua. Juuri siihen suuntaan joka saa sinun sydämesi sykkimään kiivaammin elämänrytmin tahtiin. Ota asiaksesi seurata sydämesi kutsumusta tekemisen suhteen ja aloita heti, juuri niillä taidoilla mitä sinulla on nyt. Taitosi kehittyvät aloittamisen myötä. Aloita nyt. Huomenna aloittaminen ei ole yhtään helpompaa.

Artikkelin kirjoittaja Maiju Palin

Maiju Palin on oman unelmaelämänsä koordinaattori, yrittäjä, äiti, kirjoittaja, runoilija, koruartisti ja ikuinen elämänopiskelija. Kirjoittaminen on hänen suurin intohimonsa jota hän saa toteuttaa vapaasti blogissaan käsittelemällä aiheita jotka kokee itselleen merkitykselliksi. Hän kirjoittaa mm. tunnetyöskentelystä, mielenterveysasioista, läsnäolon merkityksestä, luonnosta ja tunteiden alkemiallisesta prosessissta; siitä miten haasteet saa lopulta käännettyä voimavaroiksi. Hyvää elämää ei voi määrittää ulkoa päin vaan jokainen tuntee sen sisimmässään mikä on sitä itselle. Autenttisuus ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Maiju on harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti ja tahtoo tukea kirjoituksillaan myös muita samaan omassa elämässään. Maijun kotisivut löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.