Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Kiitos Andy Hopi siitä, että sain lainaan ystäväsi kirjan Saa mitä haluat (Viisas Elämä). Viivyttelin lukemisen aloittamista, koska henkiseen kehitykseen ja uskomusten muuttamiseen liittyvät kirjat olivat minulle ennestään melko tuttuja juttuja. Pohdin, voisiko tämä kirja todella tarjota minulle jotakin uutta ja mullistavaa.

Mutta tämä kirja tuntuu toimivan. Se paitsi innostaa myös laittaa harjoittelemaan aidosti. Sen keskiössä on ihmisenä kasvaminen sekä pysähtyminen oman elämänsä äärelle jo ennen kuin on pakko ja omasta vapaasta tahdosta.

Se on vain sinusta kiinni, tuleeko tästä tai ensi vuodesta sinun näköisesi.

Kirja, joka mahdollistaa asioita

Saa mitä haluat – Opas omannäköisen elämän toteuttamiseen on Ilkka Koppelomäen käsialaa. Kirjoittaja haluaa, ettei meistä kellään olisi katkeraa vanhuutta. Koppelomäki kysyy, miltä tuntuisi, jos… Tunne on avaintekijä.

Kyseinen kirja on matka, se on prosessi, ei päämäärä, vaikka päämääriäkin sen avulla voi asettaa ja saavuttaa. Minulle tämä oli osuvaa pääsiäislukemista. Kirjan lukeminen, kuten muutos, vaatii aikaa ja panostusta. Se vaatii päätöksen. Asiat eivät tapahdu itsestään tai vain ajattelemalla niitä.

Kirja Saa mitä haluat sisältää paljon harjoituksia, jotka kannattaa kahlata läpi. Oleellista ei ole vain tieto, vaan myös sen käytäntöön soveltaminen. Sillä, mitä teet saamallasi tiedolla, on merkitystä.

Saa mitä haluat -kirja

Muutos on oman elämänsä toteuttamista

Itsensä kehittämisen kirjallisuutta on ilmestynyt viime vuosina paljon. Tässä kirjassa ei sinänsä ole mitään uutta, ja silti siinä on paljon uutta. Se nimittäin muistuttaa lukijaa siitä, että maailma sanoo, millainen meidän pitäisi olla. Kysymyksen pitäisi kuulua: Mitä sinä sanot olevasi maailmalle?

Fiksua itsensä kehittämistä edistävä kirja saa minulta lukijana hyvän arvion. Saa mitä haluat on helposti lähestyttävä ja luettava kirja. Se antaa itselle parhaat tavat ajatella ja toimia. Kaikki eivät menesty tai onnistu tai saa haluamiaan asioita samalla tavalla. On löydettävä oma menestymisen kaava.

Ilkka Koppelomäki kysyy lukijalta: Mihin sinä haluat uskoa? Erikoinen kysymys, joka itsessään avaa lukkoja ja soittaa kelloja. Voinko noin oikeasti kysyä? Voiko uskomukset valita itse? Lukiessa uskallan alkaa ajatella, että voin saada mitä haluan. Kaikkea en voi saada, mutta siitä ei tässä kirjassa ja asiassa olekaan kysymys.

Kyseessä on niin sanottu ohjekirja, joka ei ohjaa itsensä ylittämiseen vaan tuntemiseen. Kun tuntee itsensä ja tietää, mitä tahtoo, niin siitä on hyvä ponnistaa. Se saattaa olla hyvin haastavaa, mutta ponnistusalusta on ainakin olemassa. Vaikuttamismahdollisuudet ovat olemassa.

Uskallatko sinäkin innostua?

Ilkka Koppelomäen Uskalla Innostua -yritys on saanut paljon vaikutteita NLP:stä. Myös hänen kirjansa pureutuu siihen, miten lukija on tähän saakka tottunut ajattelemaan itsestä ja toimimaan. Tiedostaminen on avain muutokseen.

Elämäntapavalmentaja Tony Robbinsin mukaan elämä on tarina, jota kerromme itsellemme.

Elämä on tunnetta. Vain me voimme ohjata tunteitamme. Se, että elämämme muuttuu, vaatii harjoittelua joka päivä. Ympäristömme vaikuttaa siihen, uskommeko itseemme ja omiin vaikutusmahdollisuuksiimme sekä siihen, ”voimmeko” tehdä jotakin vai jätämmekö sen tekemättä muiden mielipiteiden vuoksi.

Ilkalla on mieletön idea: Tätä kouluun! Voisiko koulussa opettaa näitä asioita? Kuten sitä, että on osattava esittää oikeita kysymyksiä heti aamusta. Muuten päivä saattaa kulkea samaa vanhaa rataa. Entä, jos osaisimme kysyä joka aamu, mikä olisi siisteintä, mitä tänään voisi tapahtua.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Muutos edellyttää päätöksen tekemistä

Päätös aloittaa muutoksen, Ilkka muistuttaa. Kirjassaan hän kertoo yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea päätöksentekoon liittyy ja kuinka päätös kannattaa tehdä.

Päätös kertoo siitä, että suunta on selvillä. Päätöksen tulisi olla sellainen, mikä myös pitää. Muutos on kuitenkin prosessi, jossa päätökset kirkastuvat jatkuvasti ja päivittyvät ajan kanssa. Prosessia Ilkka kuvaa kolmion kautta, jossa ovat tavoite, toiminta ja ihmiset.

Kirjoittaja muistuttaa lukijaa olemaan onnellinen nyt, ei sitten kun… Elämästä nauttiminen auttaa näkemään omat mahdollisuudet ja suhtautumaan asioihin myönteisesti. Positiivisuuskasvatus sopii myös aikuisten maailmaan.

Elämän ei tarvitse olla unelmaelämää kaiken aikaa, jotta voisi olla onnellinen. Tiettyjen vaatimusten ei tarvitse täyttyä. Myös matkalla olosta nauttiminen on tärkeää, koska ”sitten joskus” -elämästä ei ole takuuta.

Mitä sinä todella tahdot nyt?

Mitä haluat, mitä et halua? Kysy itseltäsi! Sillä ei ole niinkään väliä, että miten. Omannäköisen elämän luominen alkaa hetkestä, kun ihminen tietää, mitä hän haluaa. Silloin hän ei enää halua olla ja elää kuin lastu lainehilla.

Kirja Saa mitä haluat uudistaa uskomuksia. Valinta omien uskomusten suhteen on tehtävä ennemmin tai myöhemmin. Muuten elämä jatkaa samoja tuttuja latujaan ja jokainen arkipäivä on toisinto edellisestä. Viikonloppua ja lomaa odotetaan kuin Kuuta nousevaa.

Voit aloittaa vain yhdestä asiasta, Ilkka kannustaa. Tarkoituksena ei ole muuttaa heti ja kerralla koko elämää. Se ei ehkä onnistuisikaan. Muutos vie aikaa, mikä tulisi hyväksyä. Ratkaise ensin yksi ongelma, sitten toinen. Usein nimittäin käy niin, että yksi muutos johtaa useisiin muutoksiin.

Saa mitä haluat on silmiä avaava kirja yksinkertaisista asioista, joista olemme tottuneet ajattelemaan monimutkaisesti. Oman elämän kipupisteet ovat löydettävissä, ja niitä voi huoletta alkaa painella. Kirjan inspiroivat tarinat osoittavat, että muutokset ovat mahdollisia, eivät pelkkää kuvitelmaa tai sanahelinää.

Lisätiedot

Tutustu Saa mitä haluat-kirjaan Saa mitä haluat -sivustolla.

Ilkka Koppelomäki

Kun tekemiseen liitetään halu ja intohimo, muodostuu yhtälö, joka voi ratkaista vaikeatkin esteet ja ongelmat. TÄYSII 2017 -seminaarin puheenvuorossaan Uskalla Innostua -tiimin perustajana ja valmentajana tunnettu Ilkka Koppelomäki tsemppaa sinua puheellaan sytyttämään onnistumisen halun ja avaa näkemään mahdollisuuksia, joihin et ole aiemmin uskaltanut uskoa. Ilkan missiona on auttaa suomalaisia itsevarmemmiksi ja hyvinvoiviksi oman elämänsä toteuttajiksi. Uskalla Innostua on järjestänyt vuodesta 2007 asti tapahtumia, jotka ovat auttaneet tuhansia suomalaisia viemään omaa elämäänsä eteenpäin ja saamaan elämässään aikaan haluamiaan tuloksia.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.