Vapaus. Etuoikeus, joka kuuluu meille kaikille. Kaikki me näemme, koemme ja tunnemme vapautemme eri tavalla. Jollekkin maailman ympäri kiertäminen ilman aikarajoitteita on vapautta, toiselle lähimetsässä seikkailu raikkaassa ilmassa tuo tuulahduksen vapaudesta. Kolmas hankkii vapautensa ostamalla mökin autiolta saarelta, jonne pakenee työviikon jälkeen ja kutsuu rakkaimpansa mukaan. Allekirjoittanut nauttii vapauden olotilasta missä milloinkin ja sallii sen kokonaisvaltaisesti virrata kehon joka solussa. Jotkut meistä taistelevat vapautensa puolesta ja toisille vapaus tuntuu itsestäänselvyydeltä. Vapaus käsitteenä muuttaa muotoaan yhtä monta kertaa kuin meitä tallaajia on tällä maapallolla.

Vapaus rakastaa

Freedom. Kunnioittamalla toinen toisiamme, kunnioitamme itseämme. Rakastamalla pyyteettömästi toisia, peilaamme rakkautta itseemme. Jakamalla hyvää oloa ja positiivisuutta toisillemme, tunnemme kuinka se kaksinverroin säteilee takaisin. Rakkaus, kunnioitus ja elämänilo ovat universaaleja tuntemuksia, jotka edesauttavat meitä kokemaan vapautta.

Tunne vapaudesta ei aina toteudu

Frihet. Tunne vapaudesta ei aina toteudu jokapäiväisessä elämässämme. Saatamme joutua vaikeaan elämäntilanteeseen, kokea surullisen eron tai läheisen menetyksen, joudumme riistetyksi tai kehitämme itsellemme mielen tasolla ongelman, josta emme pääse eroon. Tulemme vihaisiksi ihmissuhteista ja tilanteista, koemme vihaavamme itseämme ja emme hyväksy tilanteita, joihin joudumme. Pahimmassa tapauksessa olemme olosuhteiden vankeja ja siviiliuhreja sotatantereella. Usko elämästä horjuu ja heitämme toivon. Unohdamme pyytää apua. Tällöin voi olla vaikea muistaa ja uskoa, että kansallisuudesta, maasta, uskonnosta, sukupuolesta, kielestä, henkilöstä riippumatta meille kaikille kuuluu tunne vapaudesta.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Ymmärrämmekö miksi vapauden tunne on tärkeä asia?

Libertad. Olemmeko vapaita silloin, kun rajoitamme itseämme tai muita ympärillämme? Ymmärrämmekö miksi vapauden tunne on tärkeä asia ja miksi sitä kannattaa vaalia, itsemme ja toistemme vuoksi? Millaisia asioita saamme tehdä vapauden nimissä ja milloin ylitämme rajan?

Eläköön Vapaus!

Vabadus. Kun tiedostamme, että elämä on pelon ja rakkauden välillä tasapainottelua, ymmärrämme, että on tärkeä oppia kuuntelemaan itseään ja ymmärtää kuinka vapaus ja uskallus kulkevat käsi kädessä. Kun kunnioitamme ja rakastamme toisiamme ja ympäristöämme, viljelemme kaikille kuuluvaa vapautta. Kun annamme muiden olla vapaita, olemme myös itse. Eläköön Vapaus!

Artikkelin kirjoittaja Amanda Pilke

Amanda Pilke on näyttelijä, sekatyöläinen ja maailmankansalainen, jolle hyvinvoinnilla ja positiivisuudella on suuri merkitys jokapäiväisessä elämässä. Amanda on työskennellyt tv-sarjojen ja elokuvien parissa ja päässyt kokemaan monenlaisia rooliseikkailuja. Pohjimmiltaan hän kuitenkin on oman elämänsä tutkimusmatkailija ja hän yrittää värittää oman elämänsä kartat positiivisilla väreillä.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.