Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Tässä sinulle yleisavain unelmien toteuttamiseen. Ensin kuitenkin varmistan sinulta – haluathan toteuttaa unelmasi?

Jos vastasit kyllä, haluan muistuttaa sinua tässä kirjoituksessa asiasta, jonka ymmärtäminen on kriittisen tärkeää, mikäli unelmansa saavuttamisessa haluaa oikeasti onnistua.

Millaisia avaimia tarvitset unelmiesi toteuttamiseen?

Kuvittele, että vaikeasti saavutettava unelmasi on piilotettu valtavaan kassakaappiin. Kassakaapin ovessa on mitä erilaisimpia lukkoja, joista jokainen vaatii avautuakseen juuri oikeanlaisen avaimen käyttöä.

Jokin lukoista saattaa avautua avaimella nimeltään uutteruus. Unelmien saavuttaminen kun vaatii usein hyvin uutteraa työskentelyä unelmansa eteen.

Jokin lukko taas avautuu rohkeus–nimisellä avaimella. Monen unelman saavuttaminen kun vaatii sinulta rohkeaa toimintaa.

Tulet todennäköisesti tarvitsemaan myös oppiminen–nimistä avainta. Unelmien saavuttaminen vaatii nimittäin taitoja, joita et voi saada kuin opettelemalla ne.

Hyödyllinen avain on myös raha. Rahan avulla monen unelman saavuttaminen muuttuu huomattavasti helpommaksi.

Yleisavain unelmien toteuttamiseen

On kuitenkin eräs avain, joka on täysin ylivoimainen muihin nähden. Sen avaimen nimi on Ihmiset. Vaikka kaikki avaimet ovat jossain määrin tärkeitä, on tämä avain täysin korvaamaton.

Heimosi, klaanisi, tiimisi, joukkueesi, läheisesi, käytännössä siis ympärilläsi olevat ihmiset, ovat todellinen avain unelmiesi toteutumiseen. Nykyaikainen maailma on rakennettu yhteistyön ja osaamisen jakamisen varaan. Tämä saattaa kuulostaa brutaalilta, mutta ilman muita ihmisiä emme ole yhtään mitään.

Toisinaan kuulen, kuinka jotkut ylpeinä kertovat olevansa äärimmäisen itsenäisiä ja epäseurallisia, eräänlaisia yksinäisiä susia. He eivät koe tarvitsevansa ympärilleen muita ihmisiä, vaan ovat päättäneet luottaa lähinnä omiin kykyihinsä. Tässä ei ole mitään vikaa. Yksin viihtyminen on ihailtava ominaisuus, joka helpottaa elämää monella tavalla. Liiallinen riippuvuus muiden seurasta ei ole hyväksi.

Yhdistä voimasi muiden kanssa

Mitä kuitenkin tulee menestymiseen tai unelmien saavuttamiseen, on yksinäisten susien aika ollut jo pitkään ohi. Tavoittelemalla unelmiasi tai menestystä yksin, rajoitat toimintakykysi murto-osaan siitä, mitä se voisi muiden ihmisten avulla olla. Yhdistämällä voimasi muiden ihmisten kanssa voit saada käyttöösi valtavan määrän kriittisiä etuja. Voimien yhdistämisellä on useita todella upeita seuraamuksia:

  • Se antaa käyttöösi huiman määrän erilaisia taitoja, joita sinulla itselläsi ei ole. Jokainen ihminen osaa jotain paremmin kuin sinä. Monet näistä taidoista voivat olla oleellisia unelmasi saavuttamisen kannalta.
  • Se suo sinulle pääsyn käsittämättömään määrään uutta tietoa, ideoita ja oivalluksia. Eri ihmiset ajattelevat eri tavoin ja heillä on erilaisia vahvuuksia. Moni saattaa ratkaista helposti sen, minkä ratkaiseminen voi olla sinulle vaikeaa tai jopa mahdotonta.
  • Se mahdollistaa tuen saamisen silloin, kun sitä eniten tarvitset. Tämä tuki voi olla taloudellista, se voi olla henkistä, se voi olla jopa ylimääräinen käsipari silloin, kun oma työpanoksesi ei yksinkertaisesti riitä.
  • Saavutat unelmasi nopeammin. Yksi ihminen kykenee tekemään vain yhden ihmisen työt. Sen sijaan voimiensa ja osaamisensa yhdistäminen johtaa parhaimmillaan synergiaan, joka mahdollistaa moninkertaisesti nopeamman etenemisen!
  • Ja ennen kaikkea! Muut ihmiset tekevät matkastasi miellyttävämmän. Unelmiensa tavoitteleminen yhdessä muiden kanssa on upeimpia kokemuksia mitä tiedän. Onnistumisten jakaminen muiden kanssa on hurmosta vertaansa vailla.

Asiassa on tietysti yksi mutta. Ihmisiin tutustuminen ja heidän kanssaan oleminen ei ole maailman helpoimpia asioita, ainakaan kaikille meistä. Ainakin itse olen joutunut kamppailemaan sen kanssa lähes koko tähänastisen ikäni. Tämän vuoksi tärkein mahdollinen taito jonka voit tässä elämässä oppia, on kyky tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Mikään muu yksittäinen kyky ei tule vaikuttamaan niin järjettömän paljon kykyysi onnistua unelmiesi saavuttamisessa.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Sosiaalisuus on todella tärkeässä roolissa

Ei tarvitse ajatella, että tämä tekstini huokuisi ekstroverttiyden hehkuttamista ja ylemmyydentuntoa heitä kohtaan, joille muiden ihmisten kanssa oleminen ei ole luonnollista. Olen itsekin pääosin introvertti, minkä lisäksi olin valtaosan elämästäni äärimmäisen ujo. Käsitettyäni kuinka tärkeää sosiaalisuus on, päätin kuitenkin lopulta pyrkiä ujoudestani eroon ja opetella mahdollisimman hyväksi sosiaalisissa taidoissa ja ihmisten kanssa olemisessa. Aitoon taituruuteen minulla on vielä valovuosia matkaa, mutta muutamassa vuodessa olen luonut itselleni elämän, jossa unelmien tavoittelu yhdessä muiden kanssa on arkipäivää ja elämän, joka on ihanaa ja upeaa juuri siksi, että siinä on mukana paljon mitä erilaisimpia ihmisiä.

Mikäli olet kuten minä ennen ja kaipaat elämääsi ihmisiä, muttet oikein tiedä, kuinka heidän kanssaan oppisi olemaan ja kuinka heihin tutustuisi, minulla saattaa olla sinulle ratkaisu. Julkaisin juuri ensimmäisen kokopitkän kirjani nimeltään Eroon ujoudesta. Kirjaan olen kerännyt kaiken sen tiedon ja tekniikat, joiden avulla minä sekä lukuisat muut ovat onnistuneet vapautumaan ujoudestaan.

Onko yleisavain unelmien toteuttamiseen sinullakin rohkeus?

Ujoudessa ei ole mitään vikaa. Se on kuitenkin usein unelmiemme tiellä. Se rajoittaa usein mahdollisuuksiamme onnistua. Tämän vuoksi sen vähentäminen saattaa olla juuri se ratkaiseva askel, joka sinun on otettava päästäksesi unelmasi luokse. Ihmiset ovat avain unelmiin ja miellyttävään, tyydyttävään elämään. Heidän seurasta nauttiaksesi tarvitset kuitenkin sosiaalisia taitoja ja rohkeutta. Voisiko olla, että tämä on juuri se, mikä toisi sinutkin lähemmäksi unelmiasi?

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Jevgenistä.

Artikkelin kirjoittaja Jevgeni Särki

Jevgeni Särki on psykologian opiskelija, elämäntaitobloggaaja sekä sosiaalisuuden haasteisiin erikoistunut valmentaja. Hän pitää auttamistaan elämäntehtävänään ja uskoo, että rohkeuden oppiminen on usein tehokkain keino elämänsä parantamiseen. Jevgenin yritys Rohkeuskoulu järjestää erilaisia rohkeuskursseja sekä tarjoaa yksilövalmennusta niille, jotka haluaisivat uskaltaa enemmän.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.