Mikä helpotus! Äitiyden ei tarvitsekaan olla helppoa. Siitä voi jopa selviytyä voittajana.

Usein se, että syyllistämme itseämme äitinä tekemistämme ratkaisuista, on jo yksi syy äitiyden ongelmiimme. Jos ottaisimme rennommin, sekä äidit että lapset voisivat voida paremmin.

Tara Lange puhuu teoksessaan Äitipeli suorasti ja rehellisesti äitiydestä. Ongelmia ei kierrellä eikä kaarrella. Niihin tartutaan kaksin käsin.

On terveellistä ja lohdullista tietää, että kaikki äidit ”taistelevat” samojen asioiden takia. Äitiys on hoitamista, rakastamista ja välittämistä. Joskus sattuu, etenkin kun lapsiperhearki ei olekaan auvoista ja ihanaa kaiken aikaa.

Pyykinpesuun kyllästyy, ruoan laittamiseen kyllästyy, satujen kertomiseenkin kyllästyy, ja se on ihan normaalia. Välillä itketään, välillä taas sylitellään, koska se on lapsiperhe-elämää.

Äitipeli-kirja

Hukassa äitiydessä

Kirjan Äitipeli mukaan moni on hukassa oman äitiytensä kanssa. Ei tiedetä, miten tai kenen asiantuntijan mukaan pitäisi milloinkin toimia. Ei uskalleta enää luottaa omaan äidinvaistoon. Peilataan omaa äitiyttä sitä kautta, mitä muut tekevät.

Äidin henkinen hyvinvointi vaikuttaa suoraan vauvan, lapsen ja parisuhteen hyvinvointiin. Tara ottaa huomioon myös parisuhteen. Äitiyteen on helppo jäädä jumiin ja asettaa se elämänsä ainoaksi tärkeäksi arvoksi.

Tällöin äitiydestä tulee helposti suorittamista. Teenkö nyt varmasti kaiken oikein? Enhän aiheuta lapselleni mitään traumoja? Elämästä katoaa ilo ja rentous. Tilalle tulee takakireä äiti-ihminen.

Vika ei koskaan ole lapsessa, vaan asetelmassa. Äitipelin avulla voit selviytyä voittajana, Tara Lange vakuuttaa. Voit löytää uusia ulottuvuuksia niin äitiydestä kuin naiseudesta. Stressin ja ahdistuksen takaa pilkottaa vihdoinkin toivo, vaikka ne olisivat olleet elämässä läsnä koko äitiyden ajan.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Äitikin saa ja voi havahtua

Äitipeli sopii kaikenikäisten lasten äideille. Sillä ei ole väliä, elääkö vauvavaihetta vai pikkulapsiaikaa vai onko yläkoululaisen äiti. Mitä aikaisemmin, sitä parempi. Tämä kirja ohjaa kaikkia äitejä kysymään, kuka olen, millainen äiti ja puoliso haluan olla.

Taraa kannattaa kuunnella, koska hänellä on paljon omakohtaista kokemusta äitiydestä ja puolisona olemisesta. Kolmen lapsen äitinä hän todella tietää, mistä puhuu, kun kyseessä on äitiydessä kasvu ja sen mukanaan tuoma muutos. Hän nimittäin kantoi marttyyriäidin kiiltävää kruunua päässään jopa seitsemän vuotta. Ajattele, seitsemän pitkää vuotta.

Äitipeli-kirjan ilouutinen on se, että äitinä oleminen ei merkitse vain kamppailua. Itse asiassa siihen sisältyy enemmän iloa kuin kamppailua. Kyse on näkökulmasta ja toimintatavoista. Oman tilanteensa ja tilansa tiedostaminen on avain muutokseen. Muutos edellyttää joskus rankkoja ratkaisuja, kuten oman hyvinvointinsa asettamista etusijalle.

Taran tekstiä on miellyttävä lukea. Se soljuu, pysäyttää varpailleen ja paiskoo ovia, avaa ja sulkee silmiä. Ensin se itkettää, sitten naurattaa. Se asettaa lukijansa äitiydestä selviytyjien joukkoon. Lopulta äitiyskin on itsensä kohtaamista. Se on yksi tapa kasvaa omaan mittaansa. Se on yksi tarina, selviytymistarina.

Lisätiedot

Tutustu Äitipeli-kirjaan Viisas Elämä-sivustolla.

Tara Lange

Avioeronsa jälkeen kirjailija Tara Lange oli sitä mieltä, ettei enää ikinä alkaisi parisuhteeseen. Kohtalo päätti toisin ja Taran oli opeteltava uudet pelisäännöt, sillä uusperheen viiden erolapsen silmät tarkkailivat hänen jokaista reaktiotaan. TÄYSII 2019 -seminaarin puheenvuorossaan Lange kertoo, miten entinen marttyyri, syyttäjä ja luovuttaja oppi ottamaan vastuuta omista tunteistaan ja mitä tapahtui, kun hän vihdoin sitoutui rohkeasti sekä itseensä että parisuhteeseensa. Rohkeuden ja sitkeyden oppiminen alkaa kotoa ja sieltä löytyvät myös parhaat opettajasi. Saat testattuja ja toimivia työkaluja tasapainoiseen perhe-arkeen ja kuulet, miten alati muuttuvan, rehellisyyttä ja suorapuheisuutta arvostavan parisuhteen vaikutukset tulevat näkymään kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Tarasta.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.