Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908
Asenne itseen – haastattelussa stylisti Sohvi Nyman

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Mitä asenne sinulle merkitsee?

Asenne on tietynlainen mindset, mielentila ja elämäntapa. Se liittyy myös päätöksentekoon ja on vastuunottoa omasta elämästä. Moni asia on asennekysymys, niin asenne itseen, kuin elämänmuutos tai yrittäjyyskin.

Hienoa on, että asennettaan voi harjoitella. Jos ei uskalla jotain, sitä uskallusasennetta voi harjoitella, niin kuin myös ihanuusasennettakin.

Millainen voima asenteella on?

Asenteella on erittäin suuri voima. Se ohjaa sekä vie elämässä ja päätöksissä eteenpäin.

Kun lähdin valmentajaopintoihin, se oli paljon asenteesta kiinni. Ei riittänyt vain se, että asia kiinnosti ja oli mahdollisuus. Se oli hyppy tuntemattomaan. Muutos on mahdollisuus ja se pelottaa aina. Kun asenne on kohdallaan, pelko ei kuitenkaan estä.

Milloin asenteesta on ollut sinulle hyötyä?

Asenteesta on ollut hyötyä todella monenlaisissa tilanteissa. Jos mietin yrittäjyyttä, se on haasteista huolimatta onnistunut periksiantamattomuuden takia. Kun lähtee kehittämään uutta, se vaatii valtavasti rohkeutta.

Esimerkiksi mobiilisovelluksen kehittäminen, johon olen laittanut aikaa ja rahaa, enkä tiedä miten se lähtee lentoon. Kuinka tehdä sitä silti siitä huolimatta? Rahoittajat laittoivat rahahanat kiinni vuonna 2020, joten sovellus oli jäissä. Lopettaminen ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, vaan mietimme, miten selvitään. Tarvitsee olla luottamusta, uskoa ja asenne kohdillaan. Uskoimme, että tilanne muuttuu. Nyt sovelluksen työstämistä herätellään taas. Tiimi on kasvanut, bisnessuunnitelmaa on hiottu uuteen uskoon ja visiota sekä missiota on kirkastettu.

Asenteesta on ollut apua myös rakkauteen ja parisuhteeseen heittäytymisessä, ettei ole jäänyt pelon takia yksin. Asenne saa tekemään asioita, asenne saa asioita aikaan.

Miten asenteesi – ja erityisesti asenne itseen ovat muuttuneet elämäsi aikana?

Asenteeni ovat muuttuneet ja moneen kertaan. Intensiivinen ja pitkä terapia, valmennukset ja itseni kehittäminen ovat muuttaneet asennettani omaan itseeni. Ennen näitä asenne itseen oli hyvin kielteinen ja pelot rajoittivat elämääni. Voin sanoa, että asenne itseen on muuttunut täysin. Tämä on ollut pitkä tie ihanaksi.

Ennen uskoin herkästi muiden sanomisia, etenkin negatiivisia kommentteja, syyllistämistä, haukkumista ja kiusaamista. Niihin uskominen rajoitti elämääni ja vaikutti siihen, miten toimin ja millainen asenteeni oli.

Tuleeko mieleesi jokin tarina elämästäsi, jossa asenne on ollut vahvasti läsnä?

Yrittäjän näkökulmasta koronasta selviäminen. Kaikki työni lähtivät, kun tapahtumat peruttiin. Viikon makasin, velloin uhriasenteessa ja itkin. Tämän jälkeen kasasin itseni, löysin asenteeni äärelle ja kävin miettimään, mitä voin tehdä. Se sytytti toivon kipinän.

Apuna olivat oikeat ihmiset ympärilläni, vastuun ottaminen omista päätöksistäni sekä elämästäni. Myös sen tiedostaminen auttoi, etten voi vaikuttaa maailman tilanteeseen. Näiden kautta oma voimani palasi ja löysin taas periksiantamattomuuden. Ystävien kanssa ideoimme uusia mahdollisuuksia ja heidän tuestaan oli iso apu.

Vaikka koronan takia olinkin hetken työttömänä, en ollut toimeton: opiskelin valmentajaksi, kirjoitin kirjan, opiskelin digibisnestä ja kehitin itseäni. Panostin hyvinvointiini liikkumalla ja hyvällä ravinnolla. Kehitin myös uusia palvelukonsepteja, joista ensimmäisiä olen nyt myynyt.

Asenteesta oli iso apu siihen, etten jäänyt tilanteen uhriksi. Korona muutti elämääni, mutta hyödynsin vapautuneen ajan panostamalla siihen, mihin ei aiemmassa arjessa ollut samalla tavalla aikaa.

Mitä vinkkejä antaisit ihmiselle, joka haluaa kehittää omaa asennettaan?

Lähde kysymään itseltäsi, oletko tyytyväinen asenteeseesi? Haluatko kehittää sitä? Miksi haluat kehittää asennettasi ja mitä haluat saavuttaa?

Jos ihailet jonkun ihmisen asennetta ja haluaisit ilmentää samaa asennetta, vietä aikaa hänen seurassaan tai seuraa hänen sosiaalisen median kanaviaan ja kotisivujaan.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Mitä asenne itseen tarkoittaa sinulle?

Asenne itseen on itsensä hyväksymistä ja rakastamista. Sitä, että tuntee itsensä ihanaksi ja on vahvasti omassa voimassaan. Silloin luottaa ja tietää oman totuutensa, eikä horju siitä, vaikka kohtaisi jotain ikävää.

Oma esimerkkini tästä on se, että minua on kyseenalaistettu rajusti, koska en mahtunut muiden asettamaan ”normaalien” ihmisten muottiin. Olen kuullut olevani liian vaaleanpunainen, liian hörhö, liian provosoiva, liian suora tai liian stereotyyppistä naiskuvaa jakava.

Omassa voimassa ollessani olen kohdannut nämä tyynenä ja vahvana. Teen asioita tietoisesti ja seison vahvasti oman juttuni takana. En voi miellyttää kaikkia, joten tärkeintä onkin, että puhuttelen omaa yleisöäni. Asenne saa näkyä!

Millaisia kokemuksia sinulla on Täysii-seminaarista?

Kuulin Täysii-seminaarista Andyltä, kun tutustuimme Centrellä vuosia sitten. Menin seminaariin innostuneena ja jännittyneenä, sillä en tiennyt mitä odottaa. En ollut kertonut lähipiirilleni tapahtumasta, sillä en halunnut kuulla heidän mielipiteitään. Olin paikalla yksin, koska halusin tutustua uusiin saman henkisiin ihmisiin.

Itselläni resonoi tuossa TÄYSII 2014 -seminaarissa erityisesti Miia Huitin puhe, joka tuli juuri minulle oikeaan aikaan. Oma elämäni oli silloin sekaisin, olin eronnut ja etsin uutta suuntaa. Kriisi oli vielä niin päällä, etten pystynyt ottamaan seuraavaa askelta. Miian läsnäolo oli vahva hänen puheensa aikana. Teimme harjoituksen, jonka otin arkeeni mukaan.

Siitä päivästä alkoi oma matkani itseni kehittämiseen.

Asenne itseen – mitä odotat TÄYSII 2021 -seminaarilta ja omalta puheeltasi?

Odotan supersiistiä tapahtumaa sellaisella jännityksellä, joka lapsena oli jouluaattona. Olen fiilistellyt paljon sitä, miltä tuntuu olla Täysii-seminaarin lavalla puhumassa.

Odotan myös kuulevani muiden puhujien puheita sekä tapaavani mahtavia ihmisiä. Ylipäätään mahtavaa päivää, josta saan itselleni paljon mukaan!

Omalta puheeltani odotan, että se innostaa, antaen voimaa sekä toivonkipinän kuulijoille.

Ihanuus on oman itsensä hyväksymistä ja ihmisenä kasvamista – ja se on asennekysymys!

Ainoa mikä voi estää sinua tuntemasta itseäsi ihanaksi tai elämästä unelmien elämääsi olet sinä itse. Televisiosta ja lehdistä tuttu stylisti, ihanuusvalmentaja ja kirjailija Sohvi Nyman kertoo miten jokainen voi löytää oman ihanuuden ja puhjeta kukkaan. Sohvi auttaa TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan sinua voimaantumaan ja löytämään oman ihanuutesi, jolloin tulet rohkeammaksi ja tietoisemmaksi itsestäsi. Opit olemaan itsellesi armollisempi, saat lisää itsevarmuutta ja oivallat, että terve itserakkaus on hyvästä! Ihanuus on asenne, jonka jokainen voi omaksua ja jokainen on ihana omana itsenään.

Sohvi kipuili vuosia toistuvan masennuksen ja heikon itsetunnon kanssa, kunnes selätti ne tunnetyöskentelyn ja terapian avulla. Intensiivinen tunnetyöskentely ja psykoterapia auttoivat Sohvia selättämään pelot sekä epävarmuuden ja arasta koulukiusatusta tytöstä kasvoi vahva ihana nainen. Sohvi on tehnyt mittavan uran stylistinä ja stailannut tuhansia ihmisiä 15 vuoden aikana ja hänen kädenjälkeään voi ihastella mainoksista ja naistenlehdistä. Sohvi on palkittu Ylen muotiviikoilla parhaana stylistinä. Hän on kirjoittanut kirjat Olet ihana! – Tyylikirja sekä Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Sohvista.

Artikkelin kirjoittaja Anni Diaz

Anni Diaz on toiminut Täysii-seminaarin koordinaattorina, pitäen yhteyttä seminaarin puhujiin ja tehden heistä myös haastatteluja.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin puheet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.