Leena Markkanen on Lightfulness Coaching -ohjausmallin ja koulutusohjelman kehittäjä ja sosiaalipsykologi.

Pienenä tyttönä Leenalla oli suuri kuolemanpelko. Se kasvoi vuosien saatossa syyllisyydentunteeksi, joka painoi harteita ja puristi rintakehää. Pelko uskotteli hänet luulemaan, että hänen täytyy ansaita rakkaus olemalla kiltti ja muita varten. Pelko loi riittämättömyyden tunteen, joka heitti varjonsa Leenan elämään.

Vastaan taistelemisen lopettaminen ja pelon hyväksyminen vapautti Leenan. Pelon kohtaaminen, sen tutkiminen rohkeasti ja lopulta vapautuminen sen kuristusotteesta. Leena kehottaa ottamaan pelon kämmenelle ja kysymään siltä, mikä on sen viesti ja opetus. Hyväksy ja ymmärrä. Älä syyllistä itseäsi. Leena on esimerkki siitä, että rohkeutta ei ole ilman pelkoa.

Leena toimi aiemmin parikymmentä vuotta organisaatioissa henkilöstövalmentajana – työhyvinvoinnin ja lämminhenkisen asiakaspalvelun asiantuntijana. Henkisen hyvinvoinnin ohjaustaitojen tarve on myös organisaatioissa, sillä kiinnostus syvällisempään elämään kasvaa jatkuvasti.

Leena on onnellinen saadessaan tehdä työtä, jota rakastaa ja jonka kokee palvelutehtäväkseen. Lightfulness Coach -koulutusten pääkouluttajan työn ohella hän toimii Lightfulness valoperheen inspiraattorina, moottorina ja hengenluojana.

Henkisen hyvinvoinnin ohjaajana Leena havaitsi, kuinka ihmisissä tapahtui nopea muutos heidän oivallettuaan oman olemassaolonsa tarkoitus ja löydettyään merkitystä elämäänsä. Hän alkoi ymmärtää, että näitä ohjaustaitoja ja oivalluksia olisi hyvä jakaa muillekin. Näin syntyivät Lightfulness Coach –koulutukset.

Leena on kirjoittanut kirjan ”Avainten avain – Tie pelottomuuteen ja parantumiseen” (Mark King Consulting, 2019), missä hän kertoo omasta paranemisprosessistaan.

Anna valosi loistaa!

Ilon Akatemian ja Ilo palvella! -valmennuskonseptin perustaja, sosiaalipsykologi Leena Markkanen tahtoo olla ytimekkäästi onnellistaja. Työssään henkilöstövalmentajana ja henkisen hyvinvoinnin ohjaajana Leena näkee ihmisen ydinonnellisuuden muodostuvan elämän merkityksellisyyden ja tarkoituksellisuuden löytämisestä. Kun ihminen löytää mielekkyyden elämäänsä, hänen sisäinen valonsa syttyy ja se yltää asiakkaisiin saakka. Silloin alkaa tapahtua ihmeitä.

– Älykäs bisnes pohjautuu ihmisiin, joista välitetään ja joita arvostetaan. Nämä ihmiset jaksavat ja voivat hyvin. He innostavat toinen toisiaan yltämään parhaimpaansa. Tulevaisuuden johtaja on sydänjohtaja, joka ymmärtää tämän – ymmärtää henkiseen hyvinvointiin perustuvan työhyvinvoinnin merkityksen, sanoo Leena

Leena on Suomen ensimmäisiä työhyvinvointivalmentajia. Hän on valmentanut lukuisia työyhteisöjä vuosien varrella ja kouluttaa nyt myös Ilon Akatemiassa mm. Työnilon Coacheja ja Ilo palvella! –valmentajia levittääkseen Suomeen työnilon ja lämminhenkisen palvelun sanomaa.

Voit katsoa Leenan TÄYSII 2013 -seminaarin puheenvuoron veloituksetta Campwirestä tämän linkin kautta.

Tutustu Leenaan: Instagram