Miia Moisio | Terapeutti

Miia Moisio on pappi, sielunhoitaja, joka työskentelee nykyään hyvinvointialan yrittäjänä.

Työurastaan suurimman osan hän on tehnyt Helsingin yliopiston Teologisen tiedekunnan opetustehtävissä, erityisesti sielunhoidon soveltavien opintojen yliopisto-opettajana. Hänet on myös vihitty papiksi. Hän on teologi ja kouluttautunut myös skeematerapeutiksi, mindfulness- ja Asahi-, ryhmäliikunnan- sekä suomalainen eroseminaari -ohjaajaksi sekä suorittanut vuoden mittaiset psykofyysisen psykoterapian perusopinnot.

Miia piinasi lapsesta asti häpeä ja arvottomuuden tunne. Hän sairastui masennukseen 11-vuotiaana. Masennus toimi peittona, jonka alle hän yritti piiloutua. Mitä heikommaksi hän itsensä tunsi, sitä kovemmin masennus vaivasi. Yhtä aikaa hän oli masentunut ja iloinen. Suorittaminen oli Miian keino säilyä hengissä.

30 vuotta myöhemmin hänellä oli vihdoin voimia katsoa suoraan itseensä ja nähdä oman masennuksensa syyt. Hän oli vuosia kokenut itseni vääränlaiseksi. Tämä peruskokemus itsestä synnytti häpeän ja vei voimat.

Nyt Miia on parantunut masennuksestaan. Masennus hioi Miiaa ymmärtämään ihmisten haavoja. Hänen kaiken tekemisensä taustalla on halu auttaa ihmisiä löytämään takaisin itsensä äärelle. Miia puhuu itsen rakastamisesta ja hyväksymisestä kaikessa työssään.

Miian työskentelyn lähtökohtana on kokonaisvaltaisuus, jossa nähdään ihmisen fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen puoli. Häntä kiinnostaa ihmismieli, kuinka pahoinvointi voidaan psyykkisen työskentelyn kautta muutettua hyvinvoinniksi. Miia uskoo, että kun ihminen rakastaa itseään, hyväksyy itsensä ja on lähellä ydintään eli todellista itseään, hän voi hyvin.

Miia on kirjoittanut kirjat “Toivon kirja masennuksesta” (Otava, Hidasta elämää –sarja, 2018) sekä ”Lupa surra” (Otava, Hidasta elämää –sarja, 2019).

Voiko masennus olla mahdollisuus?

Puheenvuorossaan Hidasta elämää -kirjoittaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja Miia Moisio kertoo oman tarinansa lähes 30 vuotta kestäneestä masennuksestaan ja masennuksesta toipumisesta. Miia kertoo miltä masennus tuntuu, mitä se hänen mielestään pohjimmiltaan on. Hän kertoo myös näkemyksensä lääkkeestä, mikä auttaa, kun elämä on pelkkää mustaa toivottomuutta. Miia rohkaisee kääntämään katseen itseen, sinne, missä rakkaus, vapaus ja ilo asustavat. Masennus voi yllättäen olla koko elämän suuntaa muuttava mahdollisuus. Miian TÄYSII 2018 -seminaarin puheenvuoron keskeisin sanoma on se, että masennuksesta voi toipua.

Koostekuva TÄYSII 2018 -seminaarin puhujista

Tutustu Miiaan: Facebook / Instagram