Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /biz/1/taysiifi/public_html/wp-includes/link-template.php on line 3908

Tapasin sinut, Sohvi, Helsingin Kirjamessuilla muutama vuosi sitten. Kohtaaminen oli iloinen, koska sinä olet ihana, energinen ja säteilevä. En olisi koskaan voinut kuvitella, minkälainen tausta sinulla on ollut.

Joka tapauksessa tänään et enää ole se ihminen, joka olet joskus ollut, mutta et olisi se, mitä olet nyt, ellet olisi elänyt sitä kaikkea p***aa.

Sohvi kertoo, kuinka ratkaiseva oikea asenne itseen onkaan, jotta voi menestyä elämässä, eli olla onnellinen omassa kropassaan ja elämässään sekä parisuhteessaan.

Asenne itseen on kultaakin kalliimpi – ja se on valittavissa joka hetki.

Miten voin tuntea itseni ihanaksi, jos olen läski? Miten voin tuntea oloni hyväksi, jos pankkitilini kaikuu tyhjyyttään? Sohvin mukaan ainoa mikä voi estää tuntemasta oloa ihanaksi on minä itse tai sinä itse.

Stylisti ja ihanuusvalmentaja sekä kirjailija Sohvi Nyman kertoo uusimmassa kirjassaan Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi, minkälainen oli hänen oma matkansa oman ihanuutensa ymmärtämiseen. Helppoa se ei ollut. Matka oli pitkä mutta sen arvoinen – Sohvi oppi rakastamaan itseään terveellä tavalla.

Olet ihana – siis omana itsenäsi?

Kenenkään ei tarvitse mahtua muottiin, eikä koon 36 mekkoon. Sohvi joutui nuorena koulukiusatuksi ja traumatisoitui siitä niin, että hänestä tuli arka tyttö, josta kuitenkin kasvoi vahva ja itsenäinen sekä omanarvontuntoinen nainen.

Aluksi hänen masennustaan ei meinattu ottaa todesta. On oltava huonossa kunnossa ja huonon näköinen, jotta saa hoitoa. Esitin itsekin kerran psykoterapeutille, jonka olin maksanut omasta pussista, että olen ehkä uupunut. Psykoterapeutti vastasi vain päältä päin katsoen, etten voi olla uupunut.

Onneksi Sohvi Nyman muistuttaa meitä siitä, ettei suorittaminen vie asioita maaliin välttämättä sillä halutulla tavalla. Hyvä itsetunto ja itsetuntemus on pohja sille, että ihminen kuuntelee itseään. Suomalaisilla on perinteisesti surkea itsetunto, mikä on perua monista puheenparsista.

Jokainen nainen voi löytää ihanan naisen itsestään. Entä jos henkilökohtainen missio olisikin tulla piirun verran onnellisemmaksi eikä paremmaksi? Olisiko se hyvä uudenvuodenlupaus ilman että minkään pitää oleellisesti muuttua ulkoisesti? Yleensä sisäisestä muutoksesta seuraa ulkoinen muutos.

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.

Mitä tehdä toisin?

Kidutusdieetit sikseen, biksuissa rantsuun, on oma vaatekoko sitten mikä hyvänsä, muotilehtien kiiltokuvamaiset ja photoshopatut mallit lehtiroskikseen rypistymään, sinikuorinen suklaalevy syliin sekä joogaa ja kynttilöitä kehiin. Sohvi muistuttaa meitä siitä, että itselle kannattaa puhua kauniisti niin kuin hyvälle ystävälle. Peiliharjoituksessa voi opetella kehumaan itseä.

Sohvin kirja Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi ehdottaa itsensä paranteluun hehkuvien huulipunien ja kauneuskirurgian sijaan NLP:tä ja EFT-naputtelua sekä voimalauseita ja kiitollisuuspäiväkirjaa. Se kertoo, mitä on olla kokonainen nainen samalla kun se ei poissulje perinteistä naiskauneutta. Näyttävä nainen saa olla, jos itse niin todella haluaa.

Kenen elämää elät?

Naiseuteen ja sen näkymiseen Suomessa liittyy pelkoja ja kielteisiä uskomuksia. Suomalaisessa kulttuurissa ei arvosteta sitä, että näkyy ja kuuluu – naisena. Mitä naiseus tai seksuaalisuus voisi merkitä? Tätä sanoittaa esimerkiksi KTM Kirsi Salo.

Vieraskynät ovat kiinnostava lisä kirjaan. Uskomukset voivat asua syvällä psyykessä, eikä niitä välttämättä voi korjata vain ajattelemalla uudella tavalla. Uskomukset täytyy tunnistaa ja hyväksyä, vasta sitten ne ovat muutettavissa. Kirja sisältää useita asiantuntijanäkökulmia, mikä tekee hyvää.

Kenen silmin sinä katsot itseäsi? Minkä kautta sinä elät elämääsi? Työn, ihmissuhteiden, ystävyyden, painosi, tulotasosi, elintasosi? Mentaalivalmentaja Jaana Hautala muistuttaa lukijaa siitä, että uskomukset ovat usein kuvitteellisia. Ajatukset ovat muuttuvaisia samalla, kun ne rakentavat minäkuvaa sekä identiteettiä. On pelottava ajatus, että koko identiteetti saattaa muuttua.

Vanhoista tottumuksista voi olla vaikea päästä eroon. Tietyt selviytymismallit ovat toimineet jotenkuten tähän asti. Minkälaista tarinaa olet kertonut itsellesi tai toisille? Minkälaista tarinaa aiot kertoa itsellesi jatkossa? ”Vanha Sohvi tekisi niin, uusi Sohvi tekisi näin.” Niinhän se on, että on olemassa sekä vanha että uusi versio itsestä. Kumpi sinä haluat olla? Kyse on asenteesta ja valinnasta.

Muista, että sinäkin olet ihana!

Kyse ei ole vanhan itsen kieltämisestä tai muuttumisesta toiseksi ihmiseksi yhdessä yössä. Kyse on oman käytöksensä tiedostamisesta. Aiemmin tein niin, koska uskoin niin. Mutta nyt teen näin, koska uskon näin. Tosin voi olla, että itken ensin kaksi päivää omaa surkeuttani – sitten olen taas itse aurinko!

Sohvi ei luovuttanut. On kamalaa lukea siitä, kuinka häntä kiusattiin koulussa vuosia ilman että aikuiset puuttuivat siihen. Kiusaaminen jatkui aikuisenakin opinnoissa. Sohville olisi voinut käydä huonosti – onneksi kävi hyvin, koska hän tiesi, mihin hänestä on. Sohvin kysymys lukijalle tuntuukin olevan, mitä haluat. Haluatko OK elämän vai tuloksia? Ennen kaikkea: Haluatko voida hyvin?

Ole itsesi paras ystävä ja rakasta täydestä sydämestä. Muista, että ruma käytös kertoo vain ihmisestä kaiken, ei sinusta mitään.” Ei lisättävää.

Tutustu kirjaan tarkemmin tästä linkistä.

Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi -kirjan kirjoittaja Sohvi Nyman pitää puheen TÄYSII 2021 -seminaarissa

Ihanuus on oman itsensä hyväksymistä ja ihmisenä kasvamista – ja se on asennekysymys!

Ainoa mikä voi estää sinua tuntemasta itseäsi ihanaksi tai elämästä unelmien elämääsi olet sinä itse. Televisiosta ja lehdistä tuttu stylisti, ihanuusvalmentaja ja kirjailija Sohvi Nyman kertoo miten jokainen voi löytää oman ihanuuden ja puhjeta kukkaan. Sohvi auttaa TÄYSII 2021 -seminaarin puheessaan sinua voimaantumaan ja löytämään oman ihanuutesi, jolloin tulet rohkeammaksi ja tietoisemmaksi itsestäsi. Opit olemaan itsellesi armollisempi, saat lisää itsevarmuutta ja oivallat, että terve itserakkaus on hyvästä! Ihanuus on asenne, jonka jokainen voi omaksua ja jokainen on ihana omana itsenään.

Sohvi kipuili vuosia toistuvan masennuksen ja heikon itsetunnon kanssa, kunnes selätti ne tunnetyöskentelyn ja terapian avulla. Intensiivinen tunnetyöskentely ja psykoterapia auttoivat Sohvia selättämään pelot sekä epävarmuuden ja arasta koulukiusatusta tytöstä kasvoi vahva ihana nainen. Sohvi on tehnyt mittavan uran stylistinä ja stailannut tuhansia ihmisiä 15 vuoden aikana ja hänen kädenjälkeään voi ihastella mainoksista ja naistenlehdistä. Sohvi on palkittu Ylen muotiviikoilla parhaana stylistinä. Hän on kirjoittanut kirjat Olet ihana! – Tyylikirja sekä Olet ihana – uskalla rakastaa itseäsi.

Katso myös Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopin tekemä videohaastattelu Sohvista.

Artikkelin kirjoittaja Tea Holm

Tea Holm on teologi, filosofian tohtori ja vapaa kirjoittaja. Hänellä on tekeillä tietokirja liittyen kuolemanjälkeisen elämän tutkimukseen. Hän on perustanut Kirjailijan Blogin, jossa julkaistaan kirja-arvioita ja jossa eletään kirjailijan elämää.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

LAHJASI

TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet

Katso TÄYSII 2017 -seminaarin tallenteet VELOITUKSETTA! Puhujat: Aira Samulin, Ilkka Koppelomäki, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Jutta & Juha Larm, Nina Rinne, Pasi Rautio, Petri Hiissa, Sanna Kämäräinen, Sanna Wikström, Sonja Kaunismäki, Tomi Kokko & Tony Dunderfelt.